9 клас

 Онлайн підручник

1. Класифікація хімічних реакцій за кількістю і складом реагентів тапродуктів реакцій: сполучення, розкладу, заміщення, обміну

2.  Ступінь окиснення. Визначення ступеня  окиснення елмента за хімічною формулою сполуки

3. Складання формули сполуки за відомими ступенями окиснення елементів

4.  Окисно – відновні реакції. Процеси окиснення, відновлення, окисники,відновники

5. Складання рівнянь окисно - відновних реакцій

6. Значення окисно-відновних процесів у житті людини, природі й техніці

7. Екзотермічні й ендотермічні реакції. Термо-хімічне рівняння

8. Швидкість хімічної реакції, залежність швидкості реакції від різнихчинників

9. Лабораторний дослід №10 

« Вплив концентрації і температури на швидкість реакції цинку з хлоридною кислотою» 

10. Практична робота №3 

«Вплив чинників на швидкість хімічних реакцій»

11. Оборотні та необоротні реакції

12.  Узагальненнята систематизація знань,умінь та навичок учнів з теми «Хімічні реакції» .Захистнавчальних проектів.

          Початкові поняття про органічні сполуки

1.Обчислення об'ємних  відношень газів за хімчними рівняннями

2.Оксигеновмісні  органічні речовини. Поняття про карбонові кислоти. Етанова (оцтова) кислота, її молекулярна і структурна формули, фізичні  властивості.

3.Хімічні властивості етанової кислоти: електролітична дисоціація, дія на індикатори взаємодія з металами, лугами, солями. Застосування етанової кислоти

4.Хімічні властивості етанової кислоти: електролітична дисоціація, дія на індикатори, взаємодіяз металами, лугами, солями. Застосування етанової кислоти

5.Практична робота №4  "Властивості етанової кислоти

6.Вищі карбонові кислоти:стеаринова,пальмітинова,олеїнова.

7.Мило, його склад, мийна дія.

8.Оксигеновмісні органічні речовини. Поняття про жири. Склад жирів, фізичні властивості. Природні й підрогенізовані жири. Біологiчна роль жирів.

9. Вуглеводи: глюкоза, сахароза,целюлоза.Глюкоза,сахароза. Молекулярні формули, фізичні властивості.

10.Поширення і утворення глюкози,сахарози в природі, Якісна реакція на глюкозу.

11. Крохмаль, целюлоза -  природні полімери. Якісна реакція на крохмаль, Застосуванння вуглеводів, їхня біологічна роль

12.Білки:склад і будова.Біологічна роль анімокислот і білків.

13.Нітрогеновмісні органічні речовини. Поняття про амінокислоти.